Ta med hunden på campingsemestern

Som hundägare är det inte helt lätt att planera sommaren. Många vill resa bort under semesterveckorna, men man vill samtidigt tänka på hunden innan man planerar något. Ett problem för många är att det är osmidigt att ta med sig husdjur på de flesta resor, dels för att det kräver att man väljer resebolag som accepterar hundar, dels för att de flesta hundar gärna undviker långa resor i trånga utrymmen. En campingsemester blir då istället ett bra alternativ för många hundägare.

Enligt en undersökning som gjorts på uppdrag av Stena Line uppger hälften av landetsdjurägare att de planerar sin semesterresa med hunden i åtanke, skriver Dagens Nyheter. Man reser då gärna till grannländerna eller till länder dit man kan ta sig enkelt och smidigt. Och visst är det fantastiskt att det blir lättare och lättare att ta med sig husdjur utomlands, men man vill kanske också tänka på hur hunden kommer att under semesterveckorna när man väl är framme vid resmålet. Camping är därför ett perfekt alternativ, eftersom hunden får springa fritt och vara ute i naturen och röra på sig mycket. Att sitta instängd på ett hotellrum eller ströva omkring i en kokhet storstad är alltså inte att föredra.

D2192765-young-children-pose-outside-of-tentet är inte alla campingar som tillåter hundar, men det finns undantag. Att välja rätt camping är dock väldigt viktigt, eftersom campingar som tillåter hundar men inte är anpassade efter dem inte heller är att föredra. Ett exempel på en hundanpassad camping som Kristianstadsbladet skriver om är Helge Å camping i Skåne. Där finns hundgodis i kiosken och hundarna stör ingen när de springer runt och leker. Till och med hundduschar och agilitybana finns att tillgå. Så för den som älskar att leva enkelt och leva nära naturen, och samtidigt vill ha en semester där även hunden kan må bra, är det tält eller husvagn som gäller för hela slanten.

Glöm bara inte att köpa med bra mat och skötselprodukter till hunden före semestern. Veterinärkliniker i Stockholm säljer pälsvårdsprodukter, tandvårdsprodukter och annat som kan behövas under sommarveckorna när både rutinerna och naturen ser lite annorlunda ut. På veterinärkliniken kan man också få tips, hjälp och produkter för att upptäcka och ta bort fästingar som oftast dyker upp på hunden efter en dag ute i naturen.

Här nedan kommer lite inspiration för hur du kan öva agility med din hund. En perfekt sysselsättning under campingveckorna!