Så säljer du din skog

När du är skogsägare har du en del krav på dig. Du kan inte avverka din skog och sälja virke hursomhelst. För att kunna sälja skog är det bra att ta hjälp för att allt ska bli rätt.

Om du äger skog kan du välja att avverka och sälja delar av din skog. Om du inte är insatt i hur en försäljning av skog ser ut kan du alltid ta hjälp. Ett tips är att kolla in https://www.vida.se/salja-skog/ som kan bidra med bra hjälp. De arbetar nära marknaden och vet vilken efterfrågan som finns. Du kan få en personlig kontakt som hjälper dig med allt från kontrakt till slutredovisning. När du tar hjälp av en expert säkerställer du att allt går rätt till. Det är även tidsbesparande för dig att ta kompetent hjälp.

Ta hjälp vid försäljning av skog

När du ska sälja skog ska du kontakta en virkesköpare som du kan diskutera vilka behov du har och vilka förutsättningar din skog har. Du kan få bra hjälp med att göra en översyn av din skog om du tar hjälp. Då kan du få tips och råd kring vilka åtgärder som din skog skulle behöva. Du kan även vid ett sådant tillfälle passa på att ställa frågor kring virkespriser och avverkning. Det är viktigt att du skriver ett kontrakt med den du tänker sälja skogen till.

Regler för avverkning av skog

Det finns vissa krav på dig som skogsägare. Skog är en förnybar resurs som du behöver sköta om. För att du ska få avverka din skog behöver den främja utvecklingen av skogen. Avverkningen ska även vara lämplig för återväxt av ny skog. Det är skogsvårdslagen som reglerar vad du får göra med din skog. Om du inte vill vara skogsägare längre kan du välja att sälja hela din skog. Skog är attraktivt att äga direkt eller indirekt som investering av många.