Lyxcamping i lyxig husbil

Vi har tidigare skrivit om hur man med fördel kan ta med hunden på campingsemester, särskilt som det är både roligt och mysigt. I dag skriver vi om husbilssemester och camping, något som kan göras på massor av olika sätt, med allt från lyx till med asketism.

CampingvognI en artikel i Expressen kan vi läsa om att camping återigen har blivit lite av en semesterfavorit hos svenskarna och antalet stugnätter har verkligen ökat under de senaste åren samtidigt som vi också ställer högre krav på campingen med uppkoppling och flexibilitet som viktiga faktorer i beslutet om vart man bokar sin campingplats.

En utredning om framtidens camping som Handelns utredningsinstitut, HUI, gjort visar att svenskarna lägger allt mer av sina pengar på semester och fritid, samtidigt som kraven blivit allt större – Expressen

Vissa vill ha lyx andra inte

Ja vi må dras till natur och enkelhet men det roliga är ju att vi trots det vill ha det lyxigt med riktiga kök innehållandes allt från fläkt till spis och lådor för alla tillbehör. Även i de traditionella campingsstugorna märks denna lyxtrend av, som ett tecken på hur vi i vår samtid vill leva naturligt men ändå på våra egna villkor.

Ja sedan är det nog rätt så olika från person till person, en del dras som ovan till fullt utrustade stugor och campingar eller lyxiga husbilar som egentligen är som en flyttbar liten lägenhet när den rullar runt på vägarna. Vissa föredrar nog det enkla, och att var nedkopplad samt mindre tillgänglig är nog skönt för en hel del som i sin vardag är stressade och ständigt uppkopplade.